Produkter
Bakgrund
produktion
Marknadsföring
Kontaktuppgifter
Info om Katalogen

 

 

 


Produktion


Materialets kvalitet och ordentliga verktyg viktigt

Björkfaner av högsta kvalitet i olika tjocklekar, används för produkterna. Materialets kvalitet är mycket viktig, eftersom en del av föremålen endast lackeras, fanerets yta syns därför sådan den verkligen är. Fönsterbräden och hyllor tillverkas av i det närmast kvistfria bräder. Produkterna målas med möbelfärg av halvmatt typ eller också lackeras de med en matt lack, antingen betsade eller träfärgade.

För att kunna såga ut komplicerade mönster måste man först rita upp dem på papper och sedan överföra mönstren till faneret. Då man tillverkar många föremål lönar det sig att ha färdiga mallar att rita runt. På så sätt överför man mönstret till faneret.

Under årens lopp har en hel del maskiner anskaffats, för att kunna tillverka produkterna. Träsvarv, plan- och rikthyvel, lövsågningsmaskin, fräs, cirkelsåg, bandslip och kompressor är de viktigaste hjälpmedlen. Dessutom finns det naturligtvis en hel del handverktyg. För att skriva texter på souvenirer och liknande används ofta brännpänna eller turbinpenna.

monster.jpg (14997 bytes)
     
nysag.jpg (25363 bytes)

www.karitassnickarbod.fi webdesign: Thomas Byholm