Tuotteet
Tausta
Tuotanto
Markkinointi
Yhteystiedot
Luettelo

 

 

 Valmistusaineen laatu ja kunnon työkalut ovat
hyvän lopputuloksen A ja O

Korkealaatuista koivuvaneria, eri paksuuksia, käytetään tuotteiden valmistukseen. Materiaalin laatu on hyvin tärkeä koska osa tuotteista lakataan ja silloin vanerin pinta näkyy sellaisenaan. Ikkunanlaudat sekä hyllyt valmistetaan oksattomista laudoista. Tuotteet maalataan puolihimmeällä huonekalumaalilla tai lakataan himmeällä lakalla, petsattuina tai puunvärisinä.

Jotta pystyisi sahaamaan monimutkaisten kaavojen mukaan on ensimmäisenä vaiheena kaavan piirtäminen paperille ja sitten siirtäminen vanerille. Kun valmistetaan paljon esineitä kannattaa tehdä vanerimalleja ja piirtää niiden ympäri suoraan vanerin pintaan.

Vuosien aikana on hankittu joukko työstökoneita, jotta valmistaminen olisi tehokkaampi. Puusorvi, oiko- ja tasohöyläkone, lehtisahauskone, jyrsinkone, sirkkelisaha, nauhahiomokone ja kompressori ovat tärkeimmät apuvälineet. Näiden lisäksi on tietenkin joukko käsityökaluja. Jotta pystyisi kirjoittamaan tekstit matkamuistoihin ja sen tyyppisiin esineisiin käytetään sähköistä polttokynää tai turbiinikynää (käsijyrsin).

monster.jpg (14997 bytes)

nysag.jpg (25363 bytes)

www.karitassnickarbod.fi webdesign: Thomas Byholm